Space - The Human Quest
Ontdek meer dan 40 replica’s

Ontdek meer dan 40 replica’s


SPA©E brengt unieke items naar België, van originele stukken die in de ruimte zijn geweest tot 1:1 NASA replica’s, zoals: Spoetnik, Vostok, Saturn v raket, Apollo capsule, Moon Lander cockpit, en veel meer. En ook historische documenten en objecten uit privécollecties maken deel uit van de tentoonstelling. Met o.a. brieven van Armstrong, de eerste ruimtewet, vluchtschema’s, en handtekeningen. 

Maak de maanlanding van dichtbij mee

Maak de maanlanding van dichtbij mee


Herbeleef de geschiedenis van ruimtevaart. Kom meer te weten over de space-race tussen USA en Rusland, maak de maanlanding van dichtbij mee, en volg de evolutie naar de toekomst op de voet. Als take-off wordt iedereen ondergedompeld door middel van een immersief verhaal op basis van indrukwekkend NASA video en audio materiaal. Om meteen al in hogere sferen te komen.

Koppel je eigen ruimtevaarttuig aan het ISS

Koppel je eigen ruimtevaarttuig aan het ISS


Bezoekers zullen een eigen space craft kunnen koppelen aan ISS met het op maat gemaakte ‘docking game’. Het spel werd speciaal ontwikkeld voor deze tentoonstelling door de studenten Digital Arts en Entertainment van HOWEST Hogeschool.

Leer hoe mensen gaan overleven op Mars

Leer hoe mensen gaan overleven op Mars


Ontdek de planeet Mars van dichtbij dankzij ‘My Mars’, een representatie van mars met een diameter van maar liefst 6 meter van Luke Jerram. Een 3D geprinte maquette van een Marshub, ontworpen door Hassell Studio in opdracht van NASA, geeft weer hoe het leven op Mars er kan uitzien.

Kom meer te weten over de rol van België in de ruimte

Kom meer te weten over de rol van België in de ruimte


België is sinds de jaren ’60 een pionier wat betreft ruimtevaart. Zo werd in 1964 het BIRA of Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie opgericht, zijn we stichtend lid van ESA, werkten we mee aan Spacelab, de ontwikkeling van de Ariane-raket, nemen we deel aan het ISS en is het Von Karman Institute hier gevestigd. Bewonder objecten van Belgische ruimtevaarders Frank De Winne en Dirk Frimout doorheen de expo. Maar ook artefacten van andere Belgen die een historische rol hebben gespeeld en bedrijven die actief zijn in ruimtevaart.

Ontdek hoe ruimtevaart onze planeet helpt redden

Ontdek hoe ruimtevaart onze planeet helpt redden


Verschillende alledaagse technologieën kennen hun oorsprong in de ruimtevaart. Ontwikkelingen in SPA©E stralen al eeuwenlang positief af op de innovatie op aarde. Ruimte(vaart) is een van de sectoren die eruit springt als het gaat om innovatieve ontwikkelingen. Van de Omega horloge, tot sneakers, tot het internet van vandaag.

Anekdotes ingesproken door Lieven Scheire

Anekdotes ingesproken door Lieven Scheire


Missie Mini Astronaut

Missie Mini Astronaut


Ga op avontuur met onze Missie Mini Astronaut. Doorheen de expo vind je astronaut Buzz op onze wanden bij de ruimtetuigen, maan- en marsstenen, kaartjes en boekjes en nog veel meer. 
Spot jij astronaut Buzz? Kleef dan een sticker op je kaart. Is ze helemaal volgestickert? Dan ben jij een echte astronaut. Haal je diploma op aan het einde van het avontuur.

Missie Mini Astronaut is er voor kinderen van 2j tot 5j.

Space Art

Space Art


Hoe zou Leonardo da Vinci een raket hebben geschetst? Of met welke kleuren zou Vincent van Gogh een raket hebben geschilderd op één van zijn doeken? Binnen dit space-art project gingen wij deze creatieve uitnodiging aan en verplaatsten we ons in het hoofd van twaalf bekende schilders. Het project werd gerealiseerd door twee creatieve kunstgeesten Joris Devos en Jürgen Ingels- en één kunstschilder, Filip Romon.

Te koop in de SPACE museumshop - Museumshop is vrij toegankelijk

SPACE Museumshop

SPACE Museumshop


 

Ben je helemaal weg van SPACE-stuff en originele gadgets? Op zoek naar een origineel verjaardagscadeau?
Kom dan zeker langs in onze SPACE museumshop na je bezoek aan onze expo of spring gewoon even binnen. Onze hoodies, sweaters, t-shirts, gadgets, ... zullen je niet teleurstellen. Tot dan!

Jürgen Ingels
Startups
Stad Antwerpen
Vlaanderen
ESA