Space - The Human Quest

Frequently asked questions


Heb je een vraag over SPA©E – The Human Quest?
Hieronder kan je een heleboel antwoorden terugvinden. Wens je graag extra info? Dan kan je steeds contact opnemen via info@xpospace.be.

Algemeen

+

Een gemiddeld bezoek aan de expo SPA©E – The Human Quest duurt ongeveer 1u tot 1u30.

+
SPA©E – The Human Quest is interessant en inspirerend voor alle leeftijden. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten voorzien.
+
Persoonlijke gidsen of rondleidingen zijn er niet maar elke bezoeker krijgt zijn eigen audioguide mee die hem/haar doorheen de expo meeneemt.
+
SPA©E – The Human Quest en de locatie Antwerp Expo zijn vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere mindervaliden
+

Absoluut! Meer info kan je terugvinden op de partnerpagina van de website.

+

SPA©E – The Human Quest gaat open op 23 april en loopt tot en met 13 november.

De expo is gesloten in Antwerpen. We zetten koers naar een nieuwe locatie.

 
+

De expo wordt georganiseerd door ondernemer Jürgen Ingels en netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu. Dit in samenwerking met de Vlaamse Overheid, stad Antwerpen en verschillende andere partners. Een overzicht van alle partners kan je terugvinden op de partnerpagina.

Tickets & tijdsloten

+

Aan de kassa zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar; afhankelijk van de drukte. Wil je zeker zijn van een bezoek. Bestel dan hier je tickets online.

+

Er is geen vast groepstarief. Het is wel mogelijk om een bezoek voor (grote) groepen te boeken via info@xpospace.be.

+
De QR-code van je ticket, die je kan opslaan op je smartphone, is voldoende. Anders kan je uiteraard steeds je ticket afdrukken.
+

Mocht u de datum van uw tickets willen wijzigen kan dit tot de dag voor uw bezoek via info@xpospace.be .

+

Online kan je met jouw Lerarenkaart een ticket kopen aan 11 euro in plaats van 14 euro. Neem je Lerarenkaart zeker mee als je SPA©E – The Human Quest bezoekt. Je dient dan je Lerarenkaart aan de kassa te laten zien voorafgaande het bezoek. Indien je aan de kassa niet jouw persoonlijke Lerarenkaart kan tonen dien je de meerprijs voor een standaardticket te betalen. Deze actie is enkel geldig op online aangekochte ticket. Meer info kan je hier terugvinden.

+

Neem zeker je A-kaart mee als je SPA©E – The Human Quest komt bezoeken, zo kan je een punt sparen via de A-kaartzuil in de inkomhal. Met je A-kaart kan je online een ticket aan 11 euro in plaats van 14 euro kopen in ruil voor een A-kaart voucher van 10 punten. In het laatste geval dien je wel nog op de dag van je bezoek deze voucher in te ruilen aan de kassa. Indien er op dat moment geen 10 punten op je A-kaart staan dien je de meerprijs voor een standaardticket te betalen. Deze actie is enkel geldig op online aangekochte tickets. Meer info kan je hier terugvinden.

Bereikbaarheid

+

Je kan gemakkelijk met de trein, tram, bus, fiets of andere deelvervoersmiddelen SPA©E – The Human Quest bereiken. Vanuit Antwerpen Centraal Station geraak je het snelst aan de expo met tram 2 (richting Hoboken), tram 6 (richting Berchem) of bus 22. Alle lijnen stoppen voor de inkom van Antwerp Expo. Fietsen, steps en scooters kan je makkelijk parkeren in de desbetreffende voorziene plaatsen.

+

Gratis parkeren kan in de Vogelzanglaan, net om de hoek van de ingang. Er is plaats voor 1.340 wagens.

+
31 dagen voor je bezoek aan SPA©E – The Human Quest kan je een Discovery treinticket boeken met je kortingscode. Deze code krijg je bij aankoop van je ticket.

Kids & scholen

+

Bij een bezoek aan de expo kan men kiezen voor twee ‘Astronauten Missies’, speciaal ontwikkeld voor -12 jarigen en +12 jarigen.

De missies bestaan uit speciale opdrachten en leuke quizvragen. Kinderen krijgen de meest opmerkelijke video’s en foto’s te zien, en kunnen naar impressionante verhalen uit de ruimte luisteren.

Op de speciaal ontwikkelde Docking Games kunnen kinderen hun eigen ruimtetuig kiezen en koppelen aan ruimtestation ISS.

+

Natuurlijk! SPA©E – The Human Quest heeft een apart traject voor scholen met onder andere educatief materiaal dat je gratis kan downloaden. Meer info hierover kan je terugvinden op de scholenpagina van de website.

Tijdens je bezoek

+
Houders van een geldig ticket kunnen gebruik maken van de lockers om persoonlijke spullen op te bergen. De hoeveelheid van beschikbare lockers is echter beperkt. De lockers worden elke dag gecontroleerd en leeggemaakt. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies.
+
Toiletten zijn ter beschikking aan de in- en uitgang van de expo.
+

Voor de start of ten einde van jouw bezoek aan SPA©E – The Human Quest kan je in onze expo shop terecht voor allerlei coole merchandise en gadgets.

+

Ja, dat kan. De shop bevindt zich in de inkomhal en is voor iedereen toegankelijk.

+

In de expo shop kan je dranken en snacks kopen. Bar SPACE is ook geopend. Voor, na of tijdens jouw expo bezoek kan je hier terecht voor koffie, fris, een lekkere stuk taart en iets warm.

+

Uiteraard! We vinden het altijd fijn als bezoekers hun ervaringen delen via sociale media. Vergeet ons dan zeker niet te taggen en onze hashtag #spacethq te gebruiken.

Facebook - Instagram - Twitter - TikTok - LinkedIn

+
Assistentiehonden zijn uiteraard welkom. Andere dieren laat je beter thuis.

Nog andere vragen?
Stel ze hier:

*vereist veld
Ontdek onze formules voor groepen en bedrijven
Jürgen Ingels
Startups
Stad Antwerpen
Vlaanderen
ESA